Імунітет до коронавірусу. Чи можна його визначити?
/ / Статті
Імунітет до коронавірусу

Дуже часто в наші лабораторії надходить питання: «Чи можна визначити імунітет до COVID-19 в цифрах?» Відповідаємо. Звичайно, можна! Своїм пацієнтам ми пропонуємо не тільки дізнатися хворіли чи ні, але і кількісно визначити імунний захист організму, тобто дізнатися, скільки у вас антитіл (визначаємо нейтралізуючі антитіла IgG до Ѕ-білку SARS-CoV-2). Тому, якщо ви перехворіли Ковід-19, плануєте вакцинацію або вже вакцинувалися даний аналіз актуальний для Вас.

Звертаємо Вашу увагу на те, що звичайні тести на антитіла дають можливість отримати інформацію про наявність/відсутність антитіл до різних фрагментів вірусу. При цьому конкретного цифрового значення їх кількості немає! Даний аналіз дозволяє контролювати динаміку продукції антитіл IgG.

Кількісний тест на антитіла IgG до S-білка. Коли і кому здавати?⠀

  • Биохимический анализ крови. Расшифровка результатовоцінка і контроль рівня імунного захисту організму після перенесеної коронавірусної інфекції;
  • прийняти разом з лікарем рішення про доцільність проведення вакцинації;
  • контролювати рівень імунного захисту після проведення вакцинації;
  • для тестування осіб, які мають підвищений ризик інфікування: контактують з великою кількістю людей знаходяться в зоні підвищеного ризику зараження.⠀

Антитіла IgG доцільно виявляти з 14-го дня від початку захворювання або введення першої дози вакцини.

 

Імунітет до коронавірусу. Де здати аналіз?

Здати аналіз на нейтралізуючі антитіла IgG до Ѕ-білка SARS-CoV-2 для визначення імунітету до Ковід ви можете в лабораторії ЦМЕІ (Харків).

Що стосується наших цін:

  • Коронавірус SARS-Cov-2-AT IgG кількісно до S – білка COVID-19 (Vitrotest, Україна) – 295 грн.

Тест виконується пацієнтам будь-якого віку: як дорослим, так і дітям.

Будемо раді Вам допомогти!