Как отметить Новый год без последствий для желудка? Советы гастроэнтеролога. Часть 2.Статті 

Як відзначити Новий Рік без наслідків для шлунка? Поради гастроентеролога. Частина 2.

На деяких важливих правилах, які допоможуть зустріти Новий Рік без проблем зі шлунком, ми з Вами вже зупинилися в першій частині статті. Про що варто знати ще?

Смачна їжа може бути і корисною

Під час святкової трапези постарайтеся по можливості дотримуватися правила «два до одного», тобто вживати два овочевих страви і одне м’ясне. Також рекомендуємо Вам “відкрити” застілля зі свіжих овочів. Вони є джерелом клітковини, яка дозволить швидше відчути ситість і прекрасно регулює роботу шлунково-кишкового тракту.

Ще одна порада з приводу м’ясних страв. Рекомендуємо поєднувати їх з соком цитрусових, наприклад, лимоном або ківі. На підставі цих фруктів ви можете зробити цікаві соуси і заправки, які неодмінно урізноманітнюють і прикрасять ваш святковий стіл.

Цитрусові допомагають вгамувати відчуття голоду, розщеплювати жири, а також дозволять прискорити метаболізм, а засвоєння важкої їжі відбувається набагато краще і швидше.

Додатково хотілося б також сказати про те, що споживати їжу слід в гарному настрої. Це одна з умов її якісного перетравлення. Сприятливий настрій сприяє розслабленню і відкриттю сфінктерів, які регулюють вихід травних ферментів. В іншому випадку вони знаходяться стані напруги, що ускладнює надходження соку підшлункової залози і печінки.

Після завершення свят варто влаштувати 1-3 розвантажувальних дні, під час яких харчуватися переважно овочами, кисломолочними продуктами і пити морси.

Що на рахунок алкоголю і напоїв?

Як правило, традиційним напоєм для зустрічі Нового року є шампанське. Однак саме даний напій служить досить сильним стимулятором роботи підшлункової залози. Під дією газів, що містяться в ньому, в 12-ти палої кишки створюється підвищений тиск, що «перешкоджає» виходу соку підшлункової залози, який необхідний для нормального травлення.

Також варто пам’ятати, що у всьому важлива помірність, тому рекомендуємо не зловживати з алкоголем і не змішувати різні спиртні напої. Крім цього, фахівці відзначають, що бажано дотримуватися «золотого правила», а саме вживати не більше 1-ої дози алкоголю на годину (180 мл вина, 360 мл пива або 30 мл міцного спиртного).

Гастроентерологи настійно рекомендують не запивати алкоголь газованими напоями. Це сприяє його якнайшвидшому всмоктуванню в кров.

Відмінною альтернативою газованій воді стануть соки або морси на основі журавлини або брусниці. У журавлині містяться антиоксиданти, які не допускають розвитку запальних процесів в травній системі. Таким же властивістю володіє і брусниця, яка також допомагає зняти симптоми похмілля.

Завершити застілля рекомендується холодним зеленим чаєм з лимоном і імбиром. Це допоможе поліпшити травні процеси, усунути нетравлення, а також надасть стимулюючу дію на вироблення шлункового соку.

Зустрічаємо Новий Рік здоровими і щасливими. Консультація гастроентеролога в Харкові

Ви знаєте про наявність у себе проблем з шлунково-кишкового тракту? Рекомендуємо вам заздалегідь проконсультуватися з фахівцем, а також при необхідності пройти відповідне обстеження. У стінах медичного центру ЦМЕІ ви можете отримати консультацію грамотних гастроентерологів, виконати різні види УЗД, фіброгастроскопію, а також здати необхідні аналізи в комфортній обстановці і за доступною ціною. Колектив лікувально-діагностичного центру ЦМЕІ бажає Вам міцного здоров’я і благополуччя в Новому році! Завжди раді Вам допомогти!

Вам будет также интересно

Leave a Comment